Wie ben ik

Graag stel ik me aan u voor. Ik ben Claudia Wijnands ter Horst en ben woonachtig in het prachtige, veelzijdige Eijsden. Veelzijdig hoor ik u denken?! Dit omdat wij hier bijna alle belangrijke factoren binnen handbereik hebben welke kunnen meehelpen bij de goede socialisatie van uw hond. Een actieve dorpskern, natuur met een gereguleerd dierenbestand, en veel open ruimtes waar de honden op het gemak getraind, en uitgelaten kunnen worden.

 

photo of Eijsden

Ik ben gelukkig getrouwd, en heb twee prachtige volwassen zonen. Een gezin, welke begrip heeft, en me steunt met betrekking tot deze passie. Honden, en alles wat hier mee samen gaat. Of dit nu mijn honden uitlaatservice betreft, hondentraining of hondenpsychologie.

In mijn vroege jeugd heb ik het voorrecht gehad dat ik ben opgegroeid met een herdershond. Dit was destijds niet de makkelijkste hond om als kind mee op te groeien.

Naarmate ik ouder werd, en meer in contact kwam met honden van vrienden en kennissen, werd het mij duidelijk dat dit een ongewenste, ongezonde situatie was geweest in mijn thuissituatie. Ik heb lange tijd zelf toen geen hond meer gehad, maar kwam regelmatig in contact met honden omdat ik als hondenoppas fungeerde voor kennissen. Door de jaren heen heb ik diverse uiteenlopende rassen bij mij thuis mogen ontvangen. Van Staffordshire bull terriërs tot en met Border Collies, en van Chihuahua’s, tot en met de meest uiteenlopende powerbreed rassen.

Mijn man zag de passie en het plezier welke ik had als deze honden bij ons thuis op bezoek waren. Daarop heeft hij mij verrast met het mooiste cadeau wat ik me ooit heb kunnen voorstellen.

Een American Staffordshire terrier! Begin 2018 mocht ik ** Hickory Junior Majestic Mister Leo** verwelkomen. Kortom; Dex! Omdat Dex bepaalde kwaliteiten bezit, en daarnaast afstammeling is van een bloedlijn van diverse wereldkampioenen, werd me gevraagd of ik eventueel interesse zou hebben om deel te nemen aan hondenshows.

Hondenshows

Zo gezegd, zo gedaan. Uiteraard was dit hele showwereldje nieuw voor mij. Maar met de juiste begeleiding van de fokker van Dex heb ik zo de eerste stappen in de hondenshow wereld mogen zetten. In eerste instantie werd de hond geshowd door een professionele handler. Maar naar verloop van tijd heb ik de stoute schoenen aangetrokken, en ben begonnen met het zelf showen van Dex. Door onder andere dit showen is mijn liefde voor dit ras nog meer aangewakkerd, en werd ik me ervan bewust dat als je een perfecte band met je hond wilt opbouwen en ontwikkelen, dat er meer om de hoek komt kijken dan alleen een lijntje en een halsband.

Ik werd me er terdege van bewust dat als ik wil dat mijn hond bepaalde commando’s wil laten uitvoeren, of bepaald sociaal gewenst gedrag wil laten vertonen. Dat ik dan eerst moet begrijpen hoe mijn hond denkt. Zodra je dit eenmaal onder de knie hebt, je hond begrijpt, en zijn gedrag kunt lezen, en op de juiste manier kunt interpreteren, dan is de volgende stap kinderspel.

En zo zijn de eerste ideeën ontstaan om hier meer mee te gaan doen. Van mijn passie en hobby, uiteindelijk mijn werk proberen te maken.

Ik ben me vervolgens gaan verdiepen in alle hondengedragskundige opleidingen welke in Nederland op de markt beschikbaar zijn. En ik kwam uiteindelijk tot de conclusie dat de opleidingen van Anniek Winters mij het meeste aanspraken. Ze leken mij het meest compleet,maar misschien nog belangrijker, een opleiding welke zonder twijfel het beste aan zou sluiten op mijn karakter. Het enige waarvan ik achteraf spijt heb gehad, is dat ik deze opleiding niet jaren eerder ben gaan volgen! Wat een genot en wat een eyeopener is dit voor mij geweest!

Deze opleiding, en vervolgopleiding, heb ik dan ook met succes afgerond in 2021.

 In 2022 heb ik een jaarcursus gevolgd bij Amber van Ommeren met meerdere onderwerpen die goed aansluiten op de cursus die ik bij Anniek Winters gevolgd heb. Workshops gevolgd bij Helmi Stolwijk  van Paradoggies om lijnen en halsbanden op kleur, motief en op maat te maken voor mensen die dit graag willen.

Geknoopte lijnen & halsbanden en of  lijnen & halsbanden van vetleer op maat zoals u het graag wenst.

Hickory Dog Solutions

Dit was tevens het begin van mijn eigen bedrijf:

HickoryDog Solutions.

A dreamcomestrue!

Kvk nummer:84867116      btw-id: NL 004040063B53

mijn bedrijfslogo